Verhuur
IkBlijfThuis.be biedt verschillende hulpmiddelen aan voor verhuur. Zoals dit elektronisch verstelbaar verpleegbed.

Verhuur

van bijna alle

zorgmaterialen

Onze uitleendienst werkt 7 op 7, ook op zondag (van 11u tot 19u)!

Levering op dezelfde dag indien het hulpmiddel beschikbaar is.

Zoek het geschikte hulpmiddel

Weet u reeds welk hulpmiddel u wilt huren? Klik dan op de 'Naar huuraanvraag'-knop om na te gaan of het hulpmiddel beschikbaar is.

Als u niet precies weet welk hulpmiddel u nodig heeft, bekijk dan eerst het overzicht hieronder, of klik op één van de categorieën.

Bedden

Matrassen

Toebehoren (bedtafel, infuusstaander... )

Patiëntenliften/tilliften

Raiser pro

Rollators

Rolstoelen

Oprijgoten/-platen

Elektrische rolstoel

Scootmobielen

Douchestoelen, toiletstoelen, mobiele douche- en toiletstoelen, elektrische douchestoel

Massagetafel

Kirton-zetel

Aspirator

Hometrainer

Praktisch (afhaling/levering)

Voor de eerste maand verhuur betaalt u een forfaitprijs. Daarin zitten ook de kosten voor administratie en reiniging in verwerkt. Ook als u een hulpmiddel minder dan een maand nodig heeft, betaalt u deze prijs. Vanaf de 2e maand betaalt u een klein huurbedrag per dag.

Als u een hulpmiddel wilt laten leveren, komt er nog een kleine leveringskost bovenop de huurprijs. Montage en ophaling van het hulpmiddel zijn in deze leveringskostprijs inbegrepen. Deze prijs is afhankelijk van uw woonplaats. Bedden worden sowieso geleverd, zodat ze correct geassembleerd worden. We leveren 7 dagen op 7, dus ook op zondag, zonder meerkost!

Als u het hulpmiddel wilt afhalen in de winkel, bekijk dan hier onze openingsuren, of maak een afspraak.

Hoog/laag-bedden | Elektrische verpleegbedden

Deze bedden zijn elektrisch verstelbaar in hoogte. Ook de ruggensteun en voeten kunnen met de afstandsbediening aangepast worden. Het bed staat op wieltjes en kan makkelijk worden verreden. Elk wieltje is voorzien van een rem. De bedden zijn uitgerust met onrusthekken om te voorkomen dat de patiënt uit het bed valt. Er kan ook een bedpapegaai gemonteerd worden waaraan de patiënt zichzelf kan optrekken. Al deze voorzieningen zijn natuurlijk optioneel te gebruiken.

Luna II Basic - standaard elektrisch verpleegbed

Luna 2 basis elektrisch verpleegbed.
Luna 2 basic mét bedpapegaai (ook wel bedgalg of optrekhaak genoemd).
Luna 2 basic op verzorgingshoogte.

1e maand: € 80

€ 1,50/dag

  • Max gebruikersgewicht: 140kg
  • Ligoppervlak: 200 x 90 cm*

Luna II - stijlvol elektrisch verpleegbed

Luna 2 stijlvol elektrisch verpleegbed.

1e maand: € 100

€ 2,00/dag

  • Totale lengte: 217 cm
  • Totale breedte: 102 cm

U kunt bij ons eveneens een zachte schuimmatras kopen of een anti-decubitusmatras huren. Ook (incontinentie-)bedovertrekken, bedlinnen, onderleggers en/of kussens kunt u bij ons verkrijgen. Vermeld dit bij de huuraanvraag indien u hierin interesse heeft.

*Er zijn ook extra lange bedden beschikbaar met een ligoppervlak van 215 x 90 cm.

Opgelet!Bedden worden steeds geleverd. Ze moeten namelijk voorzichtig vervoerd worden en correct gemonteerd worden. Klik hier voor meer informatie omtrent levering van gehuurde hulpmiddelen.

Matrassen

U kunt bij IkBlijfThuis een matras kopen als u zelf geen eenpersoonsmatras heeft. Als u last heeft van doorligwonden (decubitus), kunt u een alternerende matras huren. Alternerende matrassen hebben verschillende luchtcellen in de vorm van buizen. Deze worden afwisselend opgepompt en leeggelaten. Zo steunt het lichaam om de 10 à 14 minuten op andere drukpunten en worden doorligwonden voorkomen. De bijhorende compressors zijn relatief stil en verbruiken weinig energie.

Alternerende matras

Een alternereden matras bestaat uit verschillende luchtcellen die afwisselend worden opgepompt.

1e maand: € 45

€ 0,75/dag

Alternerende matras plus-versie

Bij deze plus-versie zit een extra schuimmatras onder de luchtcellen ingebouwd.

1e maand: € 70

€ 1,25/dag

  • Max gebruikersgewicht: 140kg
  • Verbruik: 7 tot 14 Wh
  • Inclusief vloeistofdichte hoes
  • Aanpasbare luchtdruk

Slaapkamer - toebehoren

Als u een groot deel van de dag doorbrengt in een verpleegbed, vergeet dan deze handige toebehoren niet.

Bedtafel

Om te lezen of om de maaltijd te nuttigen in bed.

Deze bijzettafel heeft een extra blad dat niet kantelt, waarop u veilig drank kunt zetten.
Deze bijzettafel is ideaal voor gebruik aan bed. Het blad kan in hoogte worden versteld, en kan worden gekanteld.

1e maand: € 40

€ 0,50/dag

Bedpapegaai

Om uzelf recht te trekken in bed. Onze verpleegbedden kunnen standaard en kosteloos uitgerust worden met een bedpapegaai.

1e maand: € 40

€ 0,50/dag

Ruggensteun

Om comfortabel half rechtop te zitten in bed. Verstelbaar in 5 verschillende standen. Te gebruiken met of zonder kussen.

1e maand: € 15

€ 0,40/dag

Infuusstaander

Voor als u thuis infuustherapie moet volgen.

Infuusstaander waar u tot 4 infuuszakken aan kunt hangen voor medicatie, pijntherapie, ...

1e maand: € 20

€ 0,40/dag

Toiletstoel

Als u slecht ter been bent, kunt u een toiletstoel naast bed zetten, zodat u niet helemaal naar de wc moet lopen.

1e maand: € 30

€ 0,50/dag

Mobiele toiletstoel

Met deze toiletstoel kunt u de patiënt ook over een korte afstand transporteren. Kan over de meeste toiletten gereden worden.

1e maand: € 40

€ 0,75/dag

Transferhulpmiddelen

Transferhulpmiddelen zijn hulpmiddelen om iemand die zeer slecht ter been is, te verplaatsen. Dankzij deze hulpmiddelen moet de zorgverlener (mantelzorger) niet het volledige gewicht van de patiënt dragen tijdens een verplaatsing. Voorbeelden van verplaatsingen: van het bed naar de rolstoel, van rolstoel naar het toilet, van de zetel naar bed, van rolstoel naar het bad...

Afhankelijk van de mobiliteit van de patiënt, kiest u het geschikte transfermiddel.

Raiser Pro

Als de patiënt nog voldoende kracht in de benen heeft om zelfstandig recht te staan en op te staan, maar niet voldoende kracht of bewegingscoördinatie meer heeft om te stappen, kunt u de Raiser Pro gebruiken voor transfers over een korte afstand.

1e maand: € 75

€ 1,00/dag

Albatros

Actieve tillift*

Als de patiënt nog (net) voldoende kracht in de benen heeft om zelfstandig recht te staan, maar niet om recht te komen en/of te stappen, kunt de Albatros gebruiken om de patiënt rechtop te trekken en te verplaatsen.

1e maand: € 95

€ 2,00/dag

Eagle 620

Passieve tillift*

Als de patiënt niet meer voldoende kracht heeft om zelfstandig recht te staan (of daarvoor alle coördinatie mist), kunt u de Eagle gebruiken om de patiënt volledig elektromechanisch op te tillen en te verplaatsen.

1e maand: € 95

€ 1,00/dag

*Opgelet! patiëntenliften (tilliften) worden bij particulieren steeds geleverd, tenzij u kunt aantonen dat u ervaring heeft met het gebruik van het hulpmiddel in kwestie. Lees hier meer over de levering van gehuurde hulpmiddelen.

Mobiliteit

Als u (tijdelijk) een beperkte mobiliteit heeft, kunt u kiezen voor één van onderstaande hulpmiddelen om uw mobiliteit te vergroten.

Rollator

Een rollator ondersteunt u tijdens het wandelen of stappen. Hij zorgt ervoor dat u makkelijker uw evenwicht bewaart en dus minder snel zult vallen. Elke rollator kan uitgerust worden met een mandje, netje of tas om bv. uw boodschappen in te bewaren.

Als u liever een opvouwbare rollator huurt, kan IkBlijfThuis daar ook voor zorgen!
Een rollator biedt ondersteuning tijdens het wandelen. Als u er slechts tijdelijk één nodig heeft (bijvoorbeeld na een operatie), kunt u er één huren bij IkBlijfThuis.be.

1e maand: € 30

€ 0,50/dag

Looprek/loophek

Een looprek (ook wel loophek) kunt u gebruiken als u slecht ter been bent of als u moet revalideren na bijvoorbeeld een operatie. Een looprek heeft geen wielen, waardoor u maximaal op een looprek kunt leunen zonder dat het zal wegrollen of verschuiven. Elk looprek is bovendien voorzien van antislip-doppen aan de onderkant van de poten.

Er zij ook looprekken met wieltjes vooraan zodat u het looprek niet volledig moet optillen wanneer u wandelt.
Soms heeft u maar voor een korte tijd een looprek nodig, zoals bijvoorbeeld na een heupoperatie. In dat geval kan u er één huren bij IkBlijfThuis i.p.v. er eentje te moeten kopen.

1e maand: € 30

€ 0,25/dag

Oprijhelling

Als u tijdelijk een rolstoel of rollator gebruikt, kan het moeilijk zijn om bepaalde drempels bij u thuis te nemen. U kunt dan tijdelijk gebruik maken van  een drempelhulp of oprijhelling om deze drempels te overbruggen.

Aluminium oprijplaat die gebruikt kan worden om drempels te overbruggen, of om uw mobiliteitshulpmiddel in of uit de auto te rijden.
Een rubberen oprijhelling kunt u ook huren bij IkBlijfThuis, als het te overbruggen hoogteverschil groot genoeg is.
Oprijgoten die gebruikt kunnen worden om drempels te overbruggen, of om uw mobiliteitshulpmiddel in of uit de auto te rijden. Doordat ze ineengeschoven kunnen worden en weinig wegen, zijn ze ook makkelijk mee te nemen.

1e maand: € 45

€ 0,50/dag

Rolstoel

Een rolstoel gebruikt u na een operatie of als u zeer slecht ter been bent. We kiezen er één met een geschikte breedte en hoogte voor u, als die beschikbaar is. Er zijn ook beensteunen beschikbaar voor als u uw been in hoogstand moet leggen.

Er zijn verschillende beensteunen beschikbaar voor elk type rolstoel, zodat u uw been in hoogstand kunt leggen als dat nodig is.

1e maand: € 40

€ 0,75/dag

Elektrische rolstoel

Een elektrische rolstoel wordt gebruikt wanneer de mobiliteit van de patiënt ernstig beperkt is. Meestal gebeurt dit enkel bij bepaalde aandoeningen. Als u wacht op de aanvraag van een elektrische rolstoel, kunt u er in de tussentijd één huren.

De Reno II is een compacte elektrische rolstoel met kleine draaicirkel, wat hem ideaal maakt voor binnengebruik. Ook makkelijker mee te nemen in de auto dan de meeste elektrische rolstoelen.
De Navix is een compacte elektrische rolstoel met grote voorwielen, zodat u makkelijker drempels kan oprijden.

1e maand: € 95

€ 2,50/dag

V-Drive: elektrische duwondersteuning voor de rolstoel

De V-Drive is een elektromotor die de rolstoelbegeleider helpt bij het duwen van de rolstoel.
De V-Drive is een elektronische hulpmotor die op de meeste rolstoelen kan worden geïnstalleerd.

Deze elektromotor kan bevestigd worden aan bijna alle manuele rolstoelen. Op het handvat van de rolstoel wordt de besturings-console bevestigd zodat de begeleider deze vlot kan gebruiken.
De begeleider laat de V-drive al het werk doen: het oprijden van heuvels, hellingen en oneffenheden!

1e maand: € 80

€ 2,00/dag

Scootmobiel/Elektrische seniorenscooter

Als je slecht ter been bent, maar nog makkelijk zelfstandig aan het verkeer kan deelnemen, kan een scootmobiel je mobiliteit aanzienlijk vergroten. Zo kan je je zelfstandigheid herwinnen om bijvoorbeeld naar de winkel te gaan, of kan je met vrieden of familie weer samen op pad gaan. We hebben ook een kleinere, demonteerbare scootmobiel die makkelijk in uw autokoffer past!

Als u graag een scootmobiel wilt kopen, kan het soms lang duren vooraleer uw aanvraag voor een tegemoetkoming wordt goedgekeurd. Het kan dan een oplossing zijn om in de tussentijd een scootmobiel te huren.

De Ceres 4 is een comfortabele basisscooter voor buitengebruik, al kan hij ook binnenshuis nog gebruikt worden.
De Pride Go Go Elite Traveller 4 is een demonteerbare kleine scootmobiel. Handig voor binnengebruik en/of om mee te nemen in de autokoffer.

1e maand: € 100

€ 2,50/dag

Badkamer en toilet

Als u (tijdelijk) slecht ter been bent, is het ook moeilijker om een douche of bad te nemen, of om naar de wc te gaan. Onderstaande hulpmiddelen kunnen u hierbij helpen.

Swift - Modulaire douchestoel

Met deze douchestoel kunt u comfortabel en stabiel zitten terwijl u een douche neemt. De Swift douchestoel is makkelijk om te vormen tot een douchekruk. De armsteunen kunnen, net zoals de rugleuning, naar wens verwijderd worden.

U kunt de Swift ook gebruiken als een douchekruk met armleuningen.
De armleuningen van deze douchestoel zijn eenvoudig te verwijderen.
De Swift douchestoel is makkelijk om te vormen tot een douchekruk.

1e maand: € 30

€ 0,50/dag

Mobiele douche- en toiletstoel

Deze douchestoel kan in elke inloopdouche gereden worden. Als u hulp nodig heeft met uitkleden, kan uw (mantel)zorgverlener dit makkelijk doen buiten de douche. Er zijn remmen om de wieltjes te blokkeren. Deze stoel kan ook als toiletstoel gebruikt worden: u kunt hem makkelijk over het toilet rijden. Of u kunt ervoor kiezen om de stoel mét po (toiletemmer) te gebruiken.

Deze mobiele douche- en toiletstoel heeft ook een deksel om de hygiënische uitsparing af te dekken, als u liever op een stoel met 'volledig zitvlak' wilt douchen.
Onze mobiele douche- en toiletstoelen kunnen over de meeste toiletten gereden worden.

1e maand: € 50

€ 1,00/dag

Elektrische douche- en toiletstoel

Deze mobiele douche- en toiletstoel kan elektronisch in hoogte worden versteld met een eenvoudige druk op de knop. Zo kan de mantelzorger of thuisverpleging makkelijker het ganse lichaam van de patiënt wassen. De douchestoel mag in zijn geheel onder de douche gereden worden. De stoel kan ook naar achteren worden gekanteld. Zo kunt u het haar van de patiënt probleemloos onder de douche wassen.

Deze stoel kan ook als toiletstoel gebruikt worden: u kunt hem makkelijk over het toilet rijden. Of u kunt ervoor kiezen om de stoel mét po (toiletemmer) te gebruiken.

Elk wieltje is voorzien van een rem. De hoofdsteun kan makkelijk verwijderd worden.

Om veilig vervoer te verzekeren, zal deze elektrische douchestoel steeds door ons geleverd worden bij verhuur. We kunnen u dan ook meteen de volledige werking van de stoel uitleggen. Klik hier voor meer informatie omtrent de levering(skosten).

1e maand: € 100

€ 2,00/dag

Toiletstoel

Deze toiletstoel kunt u over de meeste toiletten zetten. U zit dan wat hoger en comfortabeler. Dankzij de armleuningen kunt u ook makkelijker rechtstaan. U kunt de wc-stoel eveneens met po naast bed zetten, zodat u niet helemaal naar het toilet moet lopen.

1e maand: € 30

€ 0,50/dag

Mobiele toiletstoel

Met deze toiletstoel kunt u de patiënt ook over een korte afstand transporteren. Kan over de meeste toiletten gereden worden. De wc-stoel kan ook met po (toiletemmer) gebruikt worden. Er staan remmen op de twee achterste wieltjes.

1e maand: € 40

€ 0,75/dag

Diversen

IkBlijfThuis.be heeft nog enkele andere hulpmiddelen beschikbaar voor elders in huis.

Massagetafel

Deze opvouwbare massagetafel is licht maar stevig. Massage kan helpen om de doorbloeding van de benen te verbeteren, bij rugpijn, en soms bij revalidatie. Natuurlijk helpt een massage ook bij stijve spieren en gewrichten, en brengt het rust en ontspanning.

Deze opklapbare massagetafel heeft een uitneembare uitsparing voor het hoofd. Eén kant kan naar boven worden gekanteld (zowel handig om de onderbenen omhoog te leggen wanneer u op de buik ligt, of voor het bovenlichaam wanneer u op uw rug ligt).

1e maand: € 40

€ 0,75/dag

Hometrainer

De MotoMed Viva 2 Light is een hometrainer waarmee u vanuit zittende houding zowel armen als benen kunt trainen. U kunt actief trainen met instelbare weerstand, of u kunt passief trainen waarbij de motor voor de beweging zorgt.

Met deze hometrainer kunt u actief of passief de armen trainen.
Met de Viva 2 Light kunt u de benen vanuit zittende houding trainen (zowel actief als passief).

1e maand: € 95

€ 2,00/dag

Aspirator/aspiratietoestel

Een aspiratietoestel is een elektrisch afzuigtoestel dat gebruikt wordt om slijmen in de luchtweg weg te zuigen. Het kan onder meer gebruikt worden bij patiënten met een tracheocanule, of bij patiënten met andere obstructieve ademhalingsziektes.

De Aspimed 2.3 is een handig en gebruiksvriendelijk aspiratietoestel. Inclusief filter en verzamelbeker van 1000 cc.

1e maand: € 70

€ 1,00/dag

Infuusstaander

Deze infuusstaander kan tot 4 infuzen dragen. Rolt makkelijk op 5 wieltjes. Twee van de wieltjes hebben een rem. Het statief is in hoogte verstelbaar.

Infuusstaander waar u tot 4 infuuszakken aan kunt hangen voor medicatie, pijntherapie, ...

1e maand: € 20

€ 0,40/dag

Kirton zetel

De Kirton Florien II is een zogenaamde geriatrische passiefzetel. De voering bestaat uit traagschuim, wat ervoor zorgt dat u zeer comfortabel zal zitten in deze relaxzetel. De stoel kan makkelijk gekanteld worden, zodat drukpunten van het lichaam verplaatst worden. Dit, in combinatie met de traagschuim voering, helpt om doorligwonden te voorkomen. De hoofdsteun en voetensteun kunnen naar wens aangepast worden. De zijpanelen kunnen weg worden genomen voor een makkelijkere transfer. Dit alles maakt van de Kirton een uitstekende transferzetel waar u het grootste deel van de dag in kan doorbrengen.

De Kirton zetel kan tot 55° gekanteld worden. Zo kunt u drukpunten over het lichaam verdelen.

1e maand: € 90

€ 2,00/dag

Levering

Als het voor u niet mogelijk is om een gehuurd hulpmiddel op te halen aan de winkel, kunnen we het bij u thuis leveren en installeren voor een kleine meerkost. Dit kan bijvoorbeeld omdat een hulpmiddel te groot is voor uw autokoffer of omdat u een beperkte mobiliteit heeft.

Bekijk de kaart hieronder om de leveringskost naar uw gemeente op te zoeken. Montage en ophaling van het hulpmiddel zijn in deze leveringskostprijs inbegrepen.

Levering naar Coda, Amandina of De Oever (Monnikenheide-Spectrum) is gratis!

U kunt in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) terugbetaling van uw huuronkosten alsook eventuele leveringskosten via uw hospitalisatieverzekering, de arbeidsongevallenverzekering van uw werkgever, of via het palliatief forfait.

Opgelet!

Bedden worden steeds geleverd. Ze moeten namelijk voorzichtig vervoerd worden en correct gemonteerd worden.

Ook elektrische rolstoelen, patiëntenliften (tilliften), en elektrische douchestoelen worden bij particulieren steeds geleverd, tenzij u kunt aantonen dat u ervaring heeft met het gebruik van het hulpmiddel in kwestie.

Woont u niet in de regio maar wilt u toch graag een hulpmiddel bij ons huren en laten leveren? Contacteer ons dan om de eventuele mogelijkheden te bespreken.