Duurzaamheid

Duurzaamheid

We kunnen er niet omheen: de natuurlijke grondstoffen van onze planeet raken op. Bovendien warmt de Aarde snel op door een overmatige uitstoot van CO2. Het jaar 2022 was het droogste jaar ooit in Vlaanderen 2024 hebben we hoogste peil van het grondwater.


Daarom moeten we met z'n allen onze ecologische voetafdruk drastisch verkleinen.


Ontdek op deze pagina wat wij bij IkBlijfThuis doen om het milieu te sparen, wat je zelf kan doen, en wat we in de toekomst van plan zijn om onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen.


De wereld verbeteren, begint immers bij jezelf!   


                                                                                                         DOE   JIJ   OOK   MEE?

Duurzame producten

Door met z'n allen te kiezen voor herbruikbare producten i.p.v. wegwerproducten, kunnen we de afvalberg ingrijpend verkleinen en verbruiken we minder natuurlijke grondstoffen.

Bij IkBlijfThuis bieden we verschillende herbruikbare producten aan die handig kunnen zijn in het dagelijkse leven. Zo zijn er bv. drinkflessen, bekers om je koffie warm te houden (kies ervoor om deze mee te nemen naar je favoriete Starbucks OF hier in de buurt bij onze broodjeszaak), herbruikbare rietjes en slabben.

Bij incontinentiemateriaal denken de meeste mensen onmiddelijk aan eenmalig te gebruiken producten. Er zijn echter tal van herbruikbare artikelen. Daarmee spaar je niet enkel het milieu, maar het is ook nog eens goed voor je portemonnee!

Verpakking

Verzending paketten

We hergebruiken al onze verpakkingen en opvulmateriaal. We gebruiken ook noppenfolie (bubbelfolie). Hoewel dit laatste geen duurzaam materiaal is, kunnen we het beter opnieuw gebruiken i.p.v. weg te gooien.

Dit is niet enkel goed voor het milieu, maar we kunnen zo ook de verzendingskosten voor u wat lager houden. Het kan bijgevolg echter wel eens gebeuren dat u uw bestelling ontvangt in bijvoorbeeld een rollatordoos, ook al heeft u helemaal geen rollator besteld.

Levering

Kies voor levering in een afhaalpunt i.p.v. levering aan huis, en zorg zo voor minder CO2-uitstoot!

Helaas kunnen we momenteel nog geen automatische keuze van een afhaalpunt aanbieden bij het afrekenen. Na het kiezen van 'levering in een afhaalpunt' dient u dus nog een mailtje te sturen naar info@ikblijfthuis.be om het afhaalpunt van uw keuze door te geven.

Probeer te voet of met de fiets te gaan om je pakje in het afhaalpunt af te halen. Als dat niet mogelijk is, combineer de ophaling dan met bijvoorbeeld een bezoek aan een winkel in de buurt.

Herbruikbare draagtas

Bezoekt u onze winkel? Neem dan een herbruikbare draagtas mee om uw aankopen te vervoeren. Heeft u geen tas bij? Dan krijgt u van ons een papieren zak om uw artikelen mee te nemen.

Tweedehands producten

Af en toe krijgen we tweedehands producten binnen, zoals rollators, rolstoelen en scootmobielen. We lappen deze op en geven ze zo een tweede leven. Kiezen voor een tweedehands artikel, is sowieso een ecologische keuze!

Heeft u zelf een hulpmiddel dat u niet meer gebruikt, maar waarvan u denkt dat iemand anders er wel nog gebruik van kan maken? Contacteer ons dan via info@ikblijfthuis.be, of kom eens langs in de winkel. We bekijken of we het een tweede leven kunnen geven.

Verhuur

Heeft u een hulpmiddel slechts voor een korte tijd nodig?

Overweeg dan om het te huren i.p.v. te kopen!

Uiteraard sorteren we bij IkBlijfThuis al ons afval. Doe dit zeker ook thuis! Op die manier kan een zo groot mogelijk deel van de afvalberg worden gerecycleerd, en moeten we minder natuurlijke bronnen aanboren.

Onderhoud batterijen

Er is in het afgelopen decennium enorm veel vooruitgang geboekt in batterijtechnologie. Toch is de productie van batterijen nog steeds zeer belastend voor het milieu. Breng lege batterijen daarom steeds binnen in een inzamelpunt zodat ze gerecycleerd kunnen worden.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw herlaadbare batterijen zo lang mogelijk meegaan. We maken binnenkort een pagina aan waarop we tips zullen zetten voor het gebruik van elk type herlaadbare batterij. Bij correct gebruik kunt u er immers voor zorgen dat uw herlaadbare batterij (veel) minder snel aan capaciteit verliest. Of het nu gaat over de batterijen van uw scootmobiel, elektrische rolstoel, mobiele telefoon of herlaadbare batterijen die u zelf gebruikt in uw bloeddrukmeter, glucosemeter of andere toestellen.

Bekijk deze pagina binnenkort dus zeker nog eens opnieuw!

Energieverbruik

Een deel van onze winkel wordt reeds verlicht met zonne-energie. We hopen dit in de nabije toekomst in de hele winkel te kunnen doen. We bekijken de mogelijkheden om te verwarmen m.b.v. een warmtepomp. Als u een mail krijgt van ons, is die volledig groen verzonden. Print hem ook niet af maar hou hem bij... op je PC

Onze website en webshop worden gehost op servers van One.com. Hun servers draaien volledig op windenergie.