Badkameraanpassingen

Badkameraanpassingen

Behandeling douchevloer (of badkamervloer)

Natte vloeren zijn glad, dat moeten we u niet vertellen. Hierdoor gebeuren jammer genoeg ook geregeld slippertjes.

We willen u niet shockeren, maar valpartijen zijn doodsoorzaak nr. 1 bij de accidentele sterftes. De meeste valpartijen gebeuren thuis. Er sterven helaas jaarlijks meer dan vijf keer zo veel mensen door ongevallen in en rond huis dan in het verkeer. Meer dan 15% van de ernstige valpartijen in privésfeer gebeuren in de badkamer.

Tot zover het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat u valpartijen makkelijk kunt voorkomen, door bijvoorbeeld een rollator te gebruiken. In de douche kunt u valpartijen voorkomen met antislip-matten of antislip-stickers. Antislip-stickers kleeft u permanent op de douchevloer. Als u niet goed weet hoe u dit zelf kan doen, komt IkBlijfThuis.be u daar graag bij helpen. Wordt de badkamervloer ook makkelijk nat wanneer u het bad gebruikt? Dan raden we aan om ook voor uw badkamervloer antislip-toepassingen te gebruiken. Als u liever geen stickers op de vloer kleeft, kunnen we de vloer ook behandelen met een speciale antislip-spray die uw vloer tot 5 jaar lang minder glad maakt.

Plaatsing van wandbeugels

Het plaatsen van wandbeugels of handvatten is waarschijnlijk nog het belangrijkste om valpartijen in de badkamer en op het toilet te voorkomen.

IkBlijfThuis.be heeft verschillende badrandbeugels die u op de rand van het bad kunt vastdraaien. We hebben ook enkele vacuüm wandbeugels. Beide beugeltypes kunt u installeren zonder boren.

Het veiligste is echter om gebruik te maken van wandbeugels die u in de muur vastzet. Ziet u het niet zitten om zelf in uw muur te boren? Dan kan een medewerker van IkBlijfThuis dat bij u komen doen. We kijken eerst na of er geen leidingen achter de tegels lopen, boren de nodige gaatjes en schroeven dan de wandbeugel vast.

U heeft keuze uit een groot assortiment beugels en handvatten.

Installatie douchezitje

Als u zich niet of moeizaam staande kunt houden tijdens het douchen, of daar het zelfvertrouwen voor mist, maakt u best gebruik van een douchekruk of -stoel. Dit maakt het douchen comfortabeler en veiliger. IkBlijfThuis.be heeft een groot aanbod van verschillende douchekrukken en douchestoelen. U kunt er echter ook voor kiezen om een opklapbaar douchezitje te bevestigen aan de muur van uw douche. Het grote voordeel van een gemonteerd douchezitje is dat het gebruik ervan nog veiliger is. U kan immers niet achterovervallen. Bovendien nemen ze weinig ruimte in doordat ze opklapbaar zijn.

Als u ertegen opkijkt om het douchezitje zelf te bevestigen, kunt u bij ons terecht om het zitje te laten installeren.

Opgelet, we hebben alleen het douchezitje 'Grace' (links) in voorraad. De andere douchezitjes zijn enkel op bestelling verkrijgbaar.

Plaatsing badlift

Als u liever een bad dan een douche neemt, maar niet meer voldoende beweeglijkheid of evenwicht bezit om dat op uw eigen te doen, dan kunt u kiezen voor een badlift. U gaat op het zitvlak van de badlift zitten, draait de benen over de badrand, en laat dan de lift in het bad zakken. Makkelijker kan niet. Zo kunt u weer volledig zelfstandig een bad nemen. Bovendien wordt het risico op valpartijen bij het in- en uitstappen van bad tot een absoluut minimum herleid!

Een badlift correct installeren kan weer iets lastiger zijn. Maar IkBlijfThuis.be schiet u graag te hulp!

U kunt ervoor kiezen om eventueel ook een draai-transfer-schijf op uw badlift te plaatsen. Dit maakt het in- en uitstappen (waarbij u uw benen over de badrand moet draaien) nog eenvoudiger.
U kunt ervoor kiezen om eventueel ook een draai-transfer-schijf op uw badlift te plaatsen. Dit maakt het in- en uitstappen (waarbij u uw benen over de badrand moet draaien) nog eenvoudiger.
Een opblaasbare badlift kunt u makkelijk op uw eentje plaatsen, maar is aanzienlijk duurder en minder duurzaam.

Installatiekosten

Wilt u graag dat een medewerker van IkBlijfThuis.be bij u in de badkamer een wandbeugel of douchezitje komt installeren? De Kanjo badlift komt plaatsen of uw vloer behandelen met antislip-spray of -stickers? Aarzel niet en contacteer ons via mail of bel naar 03 669 99 60.

Onderstaande kaart geeft de volledige kostprijs weer van een installatie, inclusief vervoer, montagemateriaal, werkuren en btw. Dus enkel de prijs van de wandbeugel(s), het antislip-materiaal of het douchezitje moet u nog toevoegen om de totaalprijs te kennen.