Toiletverhoging

Toiletverhoging

Op deze pagina leggen we uit hoe u de juiste hoogte bepaalt voor uw toiletverhoger.

Wanneer heeft u een toiletverhoger nodig?

Als u last heeft van stramme gewrichten of verminderde spierkracht in de benen, is het nuttig om een wc-verhoger te gebruiken. Ook als u om een andere reden moeilijk kan rechtstaan na het toiletbezoek, is een toiletverhoger aangewezen.

Om zo makkelijk mogelijk te kunnen rechtstaan, adviseren we om zithoogte te kiezen waarbij de voeten plat op de grond staan wanneer u zit, de onderbenen loodrecht op de vloer staan, en de bovenbenen zich in een horizontale positie bevinden. De knieën staan dan dus in een exacte hoek van 90°.

Als dit voor u niet het geval is, dan raden we aan om een toiletverhoger te gebruiken, zodat u comfortabeler kan zitten en makkelijker kunt rechtstaan op het einde van het toiletbezoek.

Hoe bepaalt u de juiste toiletverhoging?

Toiletverhogers hebben een vaste hoogte (of zijn instelbaar op enkele bepaalde hoogtes). Onze standaard toiletverhogers hebben een hoogte van 5 cm, 10 cm of 15 cm. Dankzij een opzetstuk (zachte bril) kunnen deze vehogers nog verder verhoogd worden met 1 cm. De Palma is een toiletverhoger met handvatten en kunt u instellen om de zithoogte met 8 cm, 12 cm of 16 cm te verhogen. Er zijn nog andere toiletverhogers beschikbaar met vergelijkbare verhogingen.

U heeft dus een ruime keuze tussen verschillende verhogingen. U moet de verhoging kiezen die het beste voor u past.

Dit kan u doen door de lengte van uw onderbenen te (laten) meten en hiervan de hoogte van uw toiletpot af te trekken. Daarna kiest u de toiletverhoging die het dichtst bij deze waarde komt.

Enkele aandachtspuntjes bij het meten van de lengte van de onderbenen:

 • U kunt dit best (laten) meten terwijl u zit. (U hoeft niet op het toilet te gaan zitten, u kan dit evengoed op een gewone stoel doen.)
 • Zorg ervoor dat de onderbenen loodrecht op de vloer staan, met de voeten plat op de grond.
 • Meet de lengte van de onderbenen vanaf de hiel tot aan de knieholte.
 • Noteer deze lengte.

Enkele aandachtspuntjes bij het meten van de hoogte van de toiletpot:

 • Doe het toiletdeksel en de toiletbril naar boven.
 • Zorg ervoor dat u de meetlat of meter loodrecht op de grond zet.
 • Meet de hoogte van de toiletpot vanaf de grond tot aan de bovenkant van de toiletpot.
 • Noteer deze hoogte.

Kies de best passende toiletverhoger

Trek nu de hoogte van de toiletpot af van uw onderbeenlengte. U heeft nu de ideale hoogte voor uw toiletverhoging bepaald.

Zoek in de lijst hieronder de toiletverhoger die het dichtst in de buurt komt van uw ideale toiletverhoging.

Atlantis toiletverhoger - verkrijgbaar in de hoogtes 5, 10 of 15 cm

Zonder deksel:

Verhoging: 5 cm

10 cm

15 cm

€ 36,95

€ 38,95

€ 41,95

Mét deksel:

Verhoging: 5 cm

10 cm

15 cm

€ 47,95

€ 48,95

€ 52,95

Zachte toiletzitting voor de Atlantis toiletverhogers

Verhoging: 1 extra cm

€ 36,95

Totale verhoging: 6 cm

11 cm

16 cm

Toiletverhoger Tina met armleuningen

met armleuningen

Verhoging: 11,8 cm

€ 87,50

Palma toiletzitverhoger - met armleuningen

met armleuningen

Verhoging: 8 cm

12 cm

16 cm

€ 112,99

€ 112,99

€ 112,99

De Palma kunt u makkelijk instellen op 3 verschillende hoogtes.

Installatie van uw wc-verhoger

Hoe u een toiletverhoger installeert, hangt af van het type dat u wilt gebruiken.

Zachte toiletzitting
Atlantis toiletverhoger
Palma toiletverhoger
Conti: halfzachte wc-verhoger
Tina toiletverhoger
Verstelbare bouten om de Palma vast te maken aan uw toilet

De zachte toiletzitting en de halfzachte toiletverhogers (Conti) kunt u zo op de wc-pot plaatsen, of u kunt ze op de toiletbril leggen. Als uw wc-bril een sterk gegolfde contour heeft, is het niet uitgesloten dat deze kan breken wanneer u er een toiletverhoger bovenop plaatst. In dat geval raden we u aan om de toiletbril omhoog te doen en de toiletverhoger rechtstreeks op de toiletpot te plaatsen.

De halfzachte toiletverhogers kunt u eventueel vastmaken met siliconenkit, industrielijm of een ander geschikt lijmtype. Dit zorgt voor extra veiligheid doordat de toiletverhoger onmogelijk kan verschuiven wanneer u gaat zitten of rechtstaan. Het nadeel is natuurlijk dat u de toiletverhoger niet makkelijk kan verwijderen.

De Atlantis toiletverhoger en de Tina (toiletzitverhoger met armleuning) installeert u op de toiletpot met de bril naar omhoog. U kunt deze verhogers vastzetten op de toiletpot met behulp van verstelbare klemmen. Deze toiletverhogers kunt u ook weer makkelijk verwijderen door de klemmen los te draaien.

Soms kan het nodig zijn om de toiletbril en het deksel te verwijderen omdat er anders niet genoeg plaats is om de wc-verhoger op de toiletpot te plaatsen.

De Palma toiletverhoger wordt vastgemaakt aan de toiletpot. U moet hiervoor eerste de wc-bril en het deksel van uw toilet verwijderen. Bij de meeste wc's kunt u dit makkelijk zelf doen met behulp van een schroevendraaier en een tang (combinatietang, waterpomptang, griptang ...). Daarna plaatst u de Palma toiletverhoger op de wc en draait u de moeren vast. Deze toiletverhoger is dus niet geschikt als u het toilet ook regelmatig zonder verhoger wilt gebruiken.

Lukt het niet om zelf uw toiletverhoger te installeren? Dan kan een medewerker van IkBlijfThuis dat bij u thuis komen doen! Klik hier voor meer informatie omtrent deze dienstverlening.

Zekerheid bij IkBlijfThuis!

Tegenwoordig wijken meer een meer toiletten af van de klassieke standaardmaten. Hierdoor kan het gebeuren dat enkele types van toiletverhogers niet passen op uw toilet. Soms past zelfs geeneen model. Bij IkBlijfThuis krijgt u daarom altijd de kans om een toilet-verhoger uit te testen. Past de wc-verhoger niet op uw toilet? Dan kunt u hem terugbrengen en  betalen we u de volledige aankoopprijs terug, ook al deed u uw aankoop in de winkel.

Opgelet, om gebruik te maken van deze retourneerservice moet aan volgende voorwaarden voldaan zijn:

 • U moet de toiletverhoger binnen 14 dagen terugbrengen;
 • De wc-verhoger moet ongebruikt en intact zijn;
 • De toiletverhoger wordt teruggebracht in de originele verpakking.

Klaar!

Met de juiste toiletverhoger zou het nu een stuk makkelijker moeten zijn om recht te staan na het toiletbezoek.

Wandbeugels/handvatten  en  toiletframes/toiletkaders

U kunt het nog makkelijker maken om te gaan zitten voor het toiletbezoek en om recht te staan na het toiletbezoek door gebruik te maken van wandbeugels of een toiletframe. Hieraan kunt u zich rechtrekken of opdrukken.

Toiletstoelen

In plaats van een toiletverhoger kunt u ook een toiletstoel gebruiken. Een toiletstoel kan zonder toiletemmer boven de wc geplaatst worden. U zit dan hoger en comfortabeler, en u kunt zich ook makkelijk rechtop duwen dankzij de handvatten. Bovendien is een wc-stoel zeer stabiel.

Basis toiletstoel

Zithoogte: ± 50,5 cm

€ 124,95

Stijlvolle toiletstoel

Zithoogte: ± 50 cm

€ 136,95

Wc-stoel met klassieke uitstraling

Zithoogte: ± 47,5 cm

€ 143,95

Deze stijlvolle toiletstoel is verstelbaar in hoogte

Zithoogte:

€ 169,95

   Verstelbaar van 46 tot 62 cm.